İSTANBUL / ÜMRANİYE - Fatih İmam Hatip Ortaokulu

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri" pojesi kapsamında okulumuzda uygulanan "Ayın Yazarı" etkinliğinde bugün konuğumuz Yazar- Öğretmen Tuğba COŞKUNER'di. 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz, yazarın "Ormanı Yemek Yasak" adlı kitabı ve yazarlık üzerine sorular sorma fırsatı buldular. Keyifli bir söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını da cevaplayan sayın Tuğba COŞKUNER' e teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda bu hafta boyunca Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs konulu bir sergi düzenlendi. Öğrenci ve velilerimizi hem bilgilendirmek hem de duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlenen serginin koordinatörlüğünü Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz yapmıştır. Fatih İmam Hatip Ortaokulu olarak Filistinde yaşanan katliamın bir an önce durdurulmasını temenni ediyor şehit düşen binlerce masum insana Allah'tan rahmet diliyoruz.

Ekm

Cumhuriyet'in ilannın 100. yılını tüm yurtta olduğu gibi bizlerde okulumuzda coşku ve sevinçle kutladık. Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Abdulkadir Günay'ın günün anlamını belirten konuşmasının ardından şiirler ve Ayşe Rifaioğlu Kaylak, Semra Kaymak öğretmenlerimizin kontrolünde okul koromuzdan güzel çalışmalar dinledik. Programda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda "15 Temmuz Milli Birlik Ve Demokrasi Haftası" etkinliklerle kutlandı. O güne bizzat tanıklık etmiş olan Abdullah Açık öğretmenimizin anılarını dinlemek öğrencilerimiz için ekileyici oldu. Lütfi Can öğretmenimizin hazırladığı 15 Temmuz sergisi de ilgi çekti. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Ümraniye Milli Eğitim Müdürlüğü, Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Sabah Namazı Buluşmaları" etkinliği 24 Eylül pazar günü Armağanevler Camii'nde gerçekleştirildi. Okulumuzun koordinatörlüğünde gerçekleşen programda öğrencilerimiz namaz öncesi Kur'an-ı Kerim okudu ve Salat-ı Selam getirdiler. Namaz sonrasında belediyemizin ikram ettiği çorbalar içildi. Yoğun katılımlarından dolayı velilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Okulumuzun 4. kat koridorunda yer alan Türkçe Sokağı'nda günümüz şair ve yazarlarının hayatlarından ve eserlerinden kesitler yer almaktadır. Böylece öğrencilerimiz güncel şair ve yazarlarımızı tanımaktadırlar.

Nis

Okulumuzda mesleki uygulamalar, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgileri öğretmenlerinden oluşan Değerler Eğitimi kulübü tarafından gerçekleştirilir. Her gün öğlen namazlarının cemaatle kılınması, öğrencilerimizin ezan okumaları, önemli gün ve gecelerin tanıtılması, öğrencilerimizin Kur'an- Kerim'i hayatlarının bir parçası haline getirmeleri için  çalışmaların yapılmasının planlanması ve uygulamaları Değerler Eğitimi Kulübümüz tarafından yapılır. Ayrıca öğrencilerimizin mesleki anlamda bilgi ve baceri kazanmaları için imamlık ve müezzinlik uygulamaları yaptırılır. Kulübün çalışmaları Din Kültürü Ve Ahlak Bilgileri öğretmenlerince gerçekleştirilirken okul idaresince takibi yapılır.

Nis

Okulumuzda 8. sınıflara aylık denemeler uygulanırken diğer öğrencilerimize de dönemde iki deneme uygulanarak deneyim kazanmaları sağlanmaktadır. Yapılan deneme sonuçları Deneme sınavı koordinatörü Müdür Yardımcısı Kadir Baycan başkanlığında zümre zümre toplanarak değerlendirilmektedir. Ayrıca denemelerin sonuçlarının sınıf panolarında duyurusu da yapılarak öğrenciler kendi gelişimlerini takip edebilmektedir.

Nis

Okul kütüphanemizin kullanım saatleri ve sınıfların okuma saatlerini gösteren tablo görseldeki gibidir.

Mrt

Okulumuz Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenlerinden Yusuf SARPKAYA sınıf rehber öğretmenlerimize sınıflarda öğrencilerimizin aidiyet duygusunu geliştirmek ve sınıf kültürü oluşturrmak konulu bir sunum yaptı. Öğretmenlerimizin de tecrübelerini paylaştığı sunum toplantısında öğrencilerimizin yararına fikir alışverişinde  bulunuldu. Özellikle sabahları selamlaşma, boş geçen derslerin kitap okuma saatine veya test çözüm saatine dönüştürülmesi, yaşanan ufak tefek sınıf içi problerin sınıf rehber öğretmenleri ile çözümlenmesi gibi hem akademik başarıyı artırıcı hem de sosyal yönlerini geliştirici konulara değinildi. Ayrıca Okulumuz Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmeni sınıf rutinleri oluşturmak için sene başı ve dönemin yeni başladığı zamanların daha uygun olduğunu sınıf kuralları oluşturulurken bütün öğrencilerin ortak fikri olması ve kuralların sayısının az olmasını belirtti.Eğitimde özellikle olumlu davranışların pekiştirilmesinin cezadan daha etkili olduğu bilinmektedir bu sebeple biz öğretmenler de öncelikle olumlu davranışları pekiştirici olmalıyız dedi.

Mrt

Sınıflarımızda bulunan haftanın hadisleri ve haftanın ayetleri panolarında sergilenen hadis ve ayetler sayesinde  öğrencilerimiz Peygamber Efendimizin yaşantısını örnek almak ve Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlama, hayatlarının bir parçası yapma gayretinde olurlar.

Şbt

8/D sınıfından Yunus Emre Bingöl 4 Kasım Cuma günü, 8/E sınıfından Muhammet Emin Aygül 6 Ocak Cuma günü Cuma Namazını kıldırıp ilk hutbelerini verdiler. Öğrencilerimizi tebrik eder ve onları çalıştıran öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Milli Eğitim Müdürlüğünün "Matematik Seferberliği" projesi kapsamında okulumuzun matematik sokağı öğrencilerimize her yerde matematik duygusunu yaşatmaktadır. Matematik sokağında hem eğlenceli hem öğretici görsellerle öğrencilerimiz matematikle iç içedir.

Ara

6. Sınıf öğrencilerimiz "İmanın Göstergesi İbadet" başlığı altında namaz konulu sloganlar hazırladılar. Öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebirik ederiz.